Ua auina atu e Iowa e leai ni tupe faasili ni pa puipui o vae kalapu i tamaiti Iukureini ua saeia i taua

Faatasi ai ma le faitau afe o tamaiti na aafia i le taua i Iukureini o Yustina, o se teineitiiti e 2-tausaga le matua ma se ataata suamalie e faalagolago i se mafutaga ma Iowa.
Na togafitia talu ai nei e Justina le vae kalapu e ala i le faiga e le o se taotoga Ponceti na atiina ae i le tele o tausaga talu ai i le Iunivesite o Iowa, lea na maua ai le lauiloa i le lalolagi atoa. Ua faasolosolo malie ona toe suia lona vae i le tulaga saʻo e ala i le faʻaogaina o se faasologa o faʻamaʻi faʻapipiʻi e se fomaʻi Ukrainian aʻoaʻoina i le auala.
O lea la ua uma le ta, e tatau ona moe o ia i po uma seia atoa lona 4, ofuina le mea e taʻua o le Iowa Brace. O le masini ua faʻapipiʻiina i seevae faʻapitoa i pito taʻitasi o se uʻamea nailoni malosi e faʻaloaloa ona vae ma i le tulaga saʻo. O se vaega taua lea o le fa'amautinoaina e le toe tupu mai le tulaga o vae kalapu ma e mafai ona tuputupu a'e ma fealua'i masani.
Ina ua tuua e lona tama lana galuega e auai i le taua faasaga i osofaiga a Rusia, na sosola Justina ma lona tina i se tamai nuu e lata ane i le tuaoi Belarusian le fiafia. O loʻo ia ofuina le Iowa Brace i le taimi nei, ae o le a manaʻomia le faʻatuputeleina o le tele aʻo tuputupu ae.
O lana tala e sau mai se tagata fa'atau oloa fa'afoma'i Iukureini e igoa ia Alexander na galulue vavalalata ma le Clubfoot Solutions, o se Iowa e leai ni tupe e maua ai fa'amau. atunuu - e sili atu i le 90 pasene e taugofie pe leai se totogi.
O Becker o le Pule Sili o Clubfoot Solutions, fesoasoani i lona faletua o Julie. Latou te galulue mai lo latou fale i Bettendorf ma teuina pe tusa ma le 500 faʻamau i totonu o le faletaavale.
“O loo galulue pea Alexander ma i matou i Iukureini, na o le fesoasoani i tamaiti,” o le tala lea a Becker.O le mea e faanoanoa ai, o Alesana o se tasi o i latou na tuuina atu i ai fana e tau ai.”
Ua auina atu e Clubfoot Solutions le tusa ma le 30 Iowa braces i Iukureini mo le leai o se totogi, ma ua sili atu a latou fuafuaga pe a mafai ona latou oo atu ma le saogalemu ia Alexander. o lo'o ofuina e le tama se fa'atusa o se fa'amau a Iowa i lanu o le fu'a a Iukureini.
“O le asō ua matou maua ai se tasi o au afifi,” o le tusi lea a Alexander i se imeli talu ai nei i le Beckers.” Matou te matua faafetai lava ia te oe ma a matou fanau Iukureini!O le a matou ave le faamuamua i tagatanuu o aai faigata: Kharkiv, Mariupol, Chernihiv, ma isi.
Na tuuina atu e Alexander i le au Beckers ata ma tala pupuu o le tele o isi tamaiti Iukureini, e pei o Justina, oe sa togafitia mo vae kalapu ma manaʻomia ni fusi.
“Na faaleagaina le fale o Bogdan e tolu tausaga ma sa faaalu uma e ona matua a latou tupe e toe faaleleia ai,” o lana tusi lea.” Ua sauni Bogdan mo le isi lapopoa Iowa Brace, ae leai se tupe.Na lafo e lona tina se vitio e taʻu atu ia te ia e aua le fefe i le alu ese o atigi."
I se isi lipoti, na tusi ai Alexander: “Mo Danya e lima masina le matua, e 40 i le 50 pomu ma roketi na paʻuʻū i lona aai o Kharkov i aso uma.Sa tatau ona aveese ona matua i se aai saogalemu.Latou te le iloa pe ua faaleagaina lo latou fale.”
"O Alexander e iai sana tama vae kalapu, e pei o le tele oa tatou paaga i fafo," o le tala lea a Becker ia te aʻu.
E ui lava o le faʻamatalaga e le masani ai, na fai mai Becker o ia ma lona toʻalua na toe faʻalogo mai ia Alexander e ala i imeli i le vaiaso nei ina ua ia faʻatonuina le 12 isi paʻu o Iowa i le tele o lapopoa.
“E mitamita tele tagata Iukureini ma e le mananao i ni tufaaga,” o le tala lea a Becker.
O le Clubfoot Solutions e fa'atau atu pa'u i tagata fa'atau i atunu'u mau'oloa i le tau atoa, ona fa'aaoga lea o na tupe mama e ofo atu fua pe fa'aiti'itia fa'amau i isi o lo'o mana'omia. Fai mai Becker o se foa'i e $25 i le nonprofit e ala i lana upegatafa'ilagi, www.clubfootsolutions.org, o le a aofia ai le tau o le malaga i Iukureini po o isi atunuu e manaʻomia se fusi.
"E tele le manaʻoga i le lalolagi atoa," o lana tala lea.O tausaga taʻitasi e tusa ma le 200,000 tamaiti e fananau mai ma vae kalapu.O loʻo matou galulue malosi i le taimi nei i Initia, lea e tusa ma le 50,000 mataupu i le tausaga.
Faʻatūina i Iowa City i le 2012 faʻatasi ai ma le lagolago mai le UI, Clubfoot Solutions ua tufatufaina atu e tusa ma le 85,000 faʻamau i le lalolagi atoa e oʻo mai i le taimi nei. o le 1940. O le toatolu o Nicole Grossland, Thomas Cook ma Dr. Jose Morquand.
Faatasi ai ma le fesoasoani mai isi paaga a le UI ma le au foaʻi, na mafai ai e le 'au ona atiaʻe se fusi faigofie, aoga, taugofie, sili ona lelei, fai mai Cook. po, ma ua mamanuina ina ia sili atu ona taliaina e matua ma fanau - o se fesili taua. O pa i le va oi latou e mafai ona aveese mo le faigofie ona ofuina ma aveese seevae.
Ina ua oo i le taimi e saili ai se gaosi oloa mo Iowa Brace, fai mai Cook, na ia aveesea le igoa o le BBC International mai se pusa seevae na ia vaaia i se faleoloa seevae i le lotoifale ma imeli le kamupani e faamatala le mea e manaomia. O lona peresitene, o Don Wilburn, na toe valaau vave mai .O lana kamupani i Boca Raton, Florida, e mamanuina seevae ma faaulufale mai le lata i le 30 miliona paipa i le tausaga mai Saina.
O loʻo tausia e le BBC International se faleteuoloa i St. Louis o loʻo tausia se suʻesuʻega e oʻo atu i le 10,000 Iowa braces ma faʻatautaia le pa'u o felauaiga mo fofo kalapu pe a manaʻomia. Fai mai Becker ua uma ona ofoina atu e le DHL faʻaitiitiga e lagolago ai le tuʻuina atu o faʻamau i Ukraine.
O le le lauiloa o le taua a Iukureini na mafua ai ona faʻaosofia paaga a le Clubfoot Solutions a Rusia e foaʻi atu i le faʻamoemoe ma lafo a latou lava sapalai o paʻu i Iukureini, Becker lipotia.
I le tolu tausaga talu ai, na lomia ai e Cook se talaaga atoatoa o Ponceti. Na ia tusia foi talu ai nei se tusi pepa a tamaiti e taʻua o le "Lucky Feet," e faavae i le tala moni ia Cook, o se tama kalapu na ia feiloai i Nigeria.
Na fealua'i solo le tama e ala i le tolotolo seia oo ina toe fetuutuunai ona vae i le auala Ponceti. E oo atu i le faaiuga o le tusi, e masani lava ona savali i le aoga. Na saunia e Cook le leo mo le ata vitio o le tusi i le www.clubfootsolutions.org.
"I se tasi taimi, na matou lafoina ai se atigipusa 20-futu i Nigeria ma 3,000 fusi i totonu," o lana tala lea ia te au.
Aʻo leʻi oʻo i le faʻamaʻi, na malaga Morcuende i fafo e tusa ma le 10 taimi i le tausaga e aʻoaʻo fomaʻi i le Ponseti metotia ma talimalo 15-20 fomaʻi asiasi i le tausaga mo aʻoaʻoga i le iunivesite, o lana tala lea.
Na lulu le ulu o Cook i le mea o loo tupu i Iukureini, ma le fiafia ona o le faalapotopotoga e le o ni polofiti sa ia galue ai o loo mafai lava ona saunia ni pa puipui iina.
“O nei tamaiti e le'i filifili e fananau mai ma vae kalapu po o se atunuu ua saeia e taua,” o lana tala lea.” E pei lava o tamaiti i soo se mea.O le mea o loʻo matou faia o le tuʻuina atu lea i tamaiti i le lalolagi atoa se olaga masani."


Taimi meli: Me-18-2022