mc nylon rod mo enisinia palasitika

O le “mea masani fou” lea na fetuutuunai e nisi i le aai tele o Alaska e foliga mai na le mafai ona oo i ai a o tosoina le kiona i le 20s i lalo ifo o le malulu i le po o le Aso Sa i le Anchorage Trail Tour.
I le tausaga talu ai, o le maualalo o le vevela o Anchorage i le aso lava e tasi e toetoe lava 40 tikeri maualuga i le aso 21, ma le maualuga o le aso na aʻe i le 2 tikeri i luga aʻe o le malulu.
Ua lua vaiaso e lei sogisogi le Anchorage o le aisa, o le malulu na amata i le aso 8 o Novema o le a sili atu ona malulu.
E mafai e Russ ona lagona i luga o vae o lana Labrador retriever. Fanau mai ma le maaa, fulufulu gaʻo, o ona vae toto vevela e leʻi faigofie ona malolo. Ae i le vevela i luga aʻe o le 10 tikeri i lalo ole zero, e faalagolago i le sau, o na vae o le a liusuavai le kiona na toetoe lava a malo ma malolo i le va o ona tamatamai vae.
I aso ua leva, na fausia ai seevae o taifau mo lenei tulaga. Ua lava loʻu matua e manatua ai le tuai o le avetaavale a le taifau Idiatod Herbie Nayokpuk, aka Shishmaref Cannonball, o loʻo faʻaalia ai se mea na faia i paʻu faʻamaufaʻailoga na tuufaasolo mai i lea tupulaga i lea tupulaga e ona tuaa.
Pe na ia faʻaaogaina, ou te le iloa. Pe a vaʻaia i luga o auala o loʻo manaʻomia ai ni seevae i le 1980s, sa masani ona ofuina e lana taifau le nailoni taugofie ma faʻaalu po o seevae faʻalelei e pei o taʻifau a isi tagata uma.
Sa mafai e Russ ona faʻaaogaina soʻo se ituaiga o seevae, ae ou te leʻi mafaufau e aumai.
Fa'afetai i le fetuutuuna'i ma le fa'aletonu o le fai'ai o le tagata. Matou te fa'afetaui vave i le tulaga lata mai e pei o le mea lava e tasi.
Pe talia pe leai foi e tagata le taumalulu e pei o Seattle i Anchorage e avea ma masani fou, e mananaʻo tagata i le taumalulu fou ia pei o le tausaga talu ai.
O le 2019 o le tausaga sili ona mafanafana i le talafaasolopito o Alaska, ma na faaauau pea i le amataga o le 2020. I le Po o le Tausaga Fou 2019, o le vevela i totonu o le aai e 45 tikeri ma sa timuga, ma e ui lava na amata ona paʻu vave le vevela i le aso na sosoo ai, 2020 sa fai si agamalu.
Na lipotia mai e le Alaska Climate Center e faapea, o le averesi o le vevela o lenei tausaga e 0.4 tikeri e sili atu le mafanafana nai lo le averesi mai le 1981 i le 2010, ae na maitauina e faapea "2020 na matua maualalo ifo nai lo le fitu tausaga talu ai" i le setete.
E toaitiiti tagata na iloa o le amataga lea o se tulaga. Na lipotia e le National Weather Service o Anchorage e 1.1 tikeri i lalo ifo o le tausaga atoa i lenei taimi, ma o le tele o le mafanafana e le o valoia i se taimi vave.
O le vevela o lo'o fa'amoemoe e a'e i numera lua i luga a'e o le zero i le aso, ae toe aga'i atu i numera lua i lalo ole zero i le fa'ai'uga o le vaiaso.
Pe o se suiga lea i se vaitau o le mafanafana o le lalolagi - o le paneta lautele o le mafanafana - poʻo le amataga o se suiga umi i Alaska tuai, e leai se tasi e mafai ona fai mai.
Ae o loʻo i ai nisi faʻailoga e mafai ona toe foʻi mai le masani tuai mo sina taimi. O le Pacific Decadal Oscillation (PDO), o se faʻamaufaʻailogaina lelei i le vevela o le Gulf of Alaska, ua malulu.
Polar Vortex ma Arctic Oscillation, na tusia i luga o lana blog i le vaiaso talu ai.Ae ui i lea, o le manatu o le vevela o le sami e aʻafia ai le vaega ma le maualuga o galu i totonu o le troposphere e le o mautinoa.”
O nei alavai ma galu—o le mea moni lava e taalili i le atemosifia—e faalavelave i le ea masani mai sisifo-i-sasa'e faataamilo i le lalolagi a'o taamilo i le vanimonimo.
O savili faifaipea i saute-sisifo-i-matū-sasaʻe e feaveaʻi ai le ea māfanafana mai le Vasa Pasefika ma momoli atu i matu i Alaska, ona o le mea na taʻua o le “Pineapple Express.”
O le National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) o loʻo faʻamatalaina lenei mea o "vaitafe o le ea." I tau malulu talu ai nei, e masani ona timu le vaitafe i Alaska.
Ua faamaonia e Cohen le sili atu nai lo le toatele i le valoiaina o lona uiga, ma na ia puipuia lana peti i le vaiaso talu ai. Na taʻua e le US Climate Prediction Center o le vevela i le taulaga o Alaska e ono i lalo ifo o le masani ia Tesema, Ianuari ma Fepuari.
O tagata e fiafia i le kiona i Anchorage - e toʻatele i latou - atonu e manatu o se mea lelei lenei, ae o loʻo valoia foi e le Climate Center i lalo ifo o le kiona masani i le itu i saute o Mauga o Talkeetna ma luga o le Penisula o Kenai.
Ae ui i lea, o timuga o loʻo faʻamoemoe e latalata i le masani i totonu o le aso o le tietiega i matu o le metro o Anchorage, e pei o se mea masani i Alaska.
Fa'ailogaina i: #climatechange, #globalwarming, ADN, Alaska, Cohen, Cold, National Weather Service, NOAA, Seward's Fridge
O lau ata o lo'o fa'aalia ai le $2.42 i le kalone e mautinoa lava o Alaska tuai...atonu e o'o i luma o Fred Meyer po'o le mua'i paipa.
Tau kesi i Anchorage na pa'ū i lalo ifo o le $2 i le kalone i le tautotogo 2020: https://www.anchoragepress.com/bulletin/gas-prices-in-anchorage-up-2-4-cents-this-week/ article_1faaf136-993d-11ea -9160-ffb0538b510a.html
Afai ou te manatua saʻo (Ou te le talitonu i ai aua o le mea lena na ou faʻafesoʻotaʻi ai i luga), e pa'ū Costo i le tusa ma le $ 1.75 i le kalone. Ou te manatua le faʻatumu uma o masini i totonu o le fale. Na ou alu ese mai le mea mulimuli i laʻu filifili ua tuai. lenei taumafanafana.
Talofa Craig, ou te manaʻo ia te oe ma lou aiga se Aso Faʻafetai fiafia, soifua maloloina ma le fiafia.Faʻafetai mo lou galue malosi i lenei nofoaga taua.O loʻo manuia mea uma, Marin
E leai ni a matou mea masani iinei, e le o le mea lena matou te faia. O le mea sili e mafai ona matou faʻamoemoe i ai o le averesi, ma e oʻo lava i lena mea e mafai ona faʻasesē. O le a le 50 tausaga o faʻamaumauga o le tau e mafai ona matou maua? Ou te manatu o Iulai o le na'o le masina e leai so'u kiona, ma afai ou te alu i le nofoaga sa'o (sese), ou te mautinoa e mafai ona ou toe faaleleia lena mea i le tausaga a sau.
O le na faavaeina le Weather Channel, o John Coleman, na ia taʻua le mafanafana o le lalolagi o se pepelo. Na ia fai mai na maua le malosi tele ma na o le pau lava le mea o le a faʻaumatia ai o ni nai taumalulu faigata. o se alalaupapa ina ia to'atele tagata e fiafia i ai ma le saogalemu.
O le CIRI e ona le Fire Island, o le savili o se vaega o se fuafuaga leaga e tuleia ai atinae tetele i luga o le motu. O lo latou faafitauli o le vave manumalo lea i le $$$ i iunite muamua e 8. Vaega 2 ma le 3 o loʻo fuafua, ae leʻi fausia. E le faapea afai e mafai ona latou maua se tupe, latou te naunau lava e fai.
O le isi auala o le faʻatūina lea o se nofoaga suʻesuʻe malosi i luga o le Fire Island e faʻatatau i le atinaʻeina o le lapopoa o Bush ma auala masani o le malosi. fanua ma fa'atau atu i fale ma pisinisi.Ae o lo'o latou tulimata'i se fa'atonuga vave, lea e o'o mai i le taimi nei ua taofia ai isi mea uma.cheers–
E matua ofoofogia lava, o le uiga o laʻu tala e matua ofoofogia lava, e faʻafefea ma faʻavalevalea le faitau miliona o tagata - vevela o le lalolagi, "suiga o le tau", Covid "o le a tatou oti uma" faiʻai, le Rittenhower Stuff, Kavanaugh, Rusia ma Ukrainian collusion, O Hunter e na o se tagata fai pisinisi o nofo i luga o se laupapa Saina aʻo faʻatau atu ana atavali mo le $ 500,000 / fasi pepa, poʻo le BLM pepelo, ma isi. E tusa ai ma Gore, o le malulu o le mea moni lava e mafanafana. O lea, e tatau ona avea lenei ... … oi faatali…
O nei seevae maile e masani ona faʻaaogaina mo le mamao aʻo tuli manu pe faimalaga. E leʻi faʻamoemoeina e tuʻu i totonu o le fitusefulu maila i lea aso ma lea aso (aua o se aso i Herbie e uiga i le taʻavale Iditarod i aso uma.) Na iloa e Herbie e oʻo lava i le sili ona vaivai. pa'u pa'u o le a tu'u le tapulima o se taifau i manoa i lalo o le pa'u traction ofu i le aso atoa.O lea na latou faaaogaina ie vaivai ma fulufulu mamoe.
O Craig, e amata i le faaiuga o le taumafanafana, o loʻo faʻamoemoeina se 70% avanoa o se La Niña taumalulu i le taumalulu atoa ma le tautotogo (faatasi ai ma timuga i lalo ifo o le masina ma togavao susu). fa'ai'uga mata'utia i le to'ulu o le kiona.
Ulufale lau tuatusi imeli e mulimuli ai Craigmedred.news ma maua faʻamatalaga o tala fou ile imeli.


Taimi meli: Mati-15-2022